Merisuolavesi on yksinkertainen itsehoitomenetelmä.

Miten valmistan merisuolavettä?
Aluksi litraan vettä liuotetaan pari kidettä puhdistamatonta merisuolaa ja vesi juodaan päivän aikana. Jos tämä ei aiheuta puhdistumisoireita, määrä nostetaan puoleen teelusikalliseen ja lopulta maksimiannokseen, yhteen teelusikkaan.
Merisuola liukenee veteen noin 5-10 minuutissa, joten jotkut liuottavat merisuolan jo edellisenä iltana, jotta juoma olisi heti aamulla valmiina juotavaksi.

Teelusikallinen on maksimipäiväannos, koska munuaisilla on rajallinen kyky suodattaa suolapitoisuutta kehosta. Jos urheilet, voit nostaa annostusta hieman, koska hikoilet jatkuvasti suoloja ihon kautta ulos. Liiallisen suolan määrän huomaa, esimerkiksi siitä että silmänaluset voivat turvota kehon sitoessa nestettä laimentaakseen suolamäärää. Muita oireita voi olla alaselän kihelmöinti munuaisten kohdalla tai penikkatauti säärilihaksessa (munuaiset liittyvät säärilihaksen läpi kulkevaan munuaismeridiaanilinjaan). Ongelma ratkeaa vähentämällä suolan määrää, juomalla enemmän vettä ja syömällä kasviksia.

Hyöty
Merisuolavettä kannattaa juoda, koska siinä on noin 90 mineraalia. Pelkästä happamasta hanavedestä nämä mineraalit puuttuvat. Nykyisestä vähäsuolaisesta ruokavaliostakin on hankala saada kaikkia näitä mineraaleja.

Merisuolasta saatavien magnesiumsuolojen ansiosta lihaskrampit jäävät historiaan merisuolaveden juonnin aloituksen jälkeen. Merisuolasta saa myös kalsiumia, joka on luuston rakennusaine, sekä monia muita hivenaineita, esimerkiksi kaliumia, mangaania, sinkkiä, rikkiä, rautaa ja jodia. pH-arvoa merisuolan liuottaminen veteen ei juurikaan nosta.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s